COMMUNITY De restauranttip van aGenDa magazine racines ••• Binnenkort hoef je helemaal niet meer de overtocht naar Italië te maken, tenminste niet voor de gastronomie. We overdrijven natuurlijk, maar de resem Brusselse eetplekken die vertrekken vanuit de keuken aan de andere kant van de Alpen benadert stilaan die typische, onnavolgbare mozaïek aan Italiaanse regio’s. Onze meest recente coup de cœur, Racines, moet u dringend ontdekken. Het adres brengt ons in contact met weer een andere dimensie van het land van Dante. We weten intussen dat de uitdaging er vandaag niet langer in bestaat om goede producten te vinden. Racines heeft dat begrepen en offreert de Brusselse eter een extra in de vorm van… woorden. Het spreken, de dialoog zijn een sterk deel van de Italiaanse identiteit. Racines opent op een kruidenierszaak met goed gevulde rekken. Het interieur, in een L-vorm, biedt ruimte aan een mooie open keuken, een podium en enkele tafels. ’s Avonds – het moment waarop wij de plek bezochten – transformeert Racines in een wijnbar. Van bij het voorgerecht gaan de twee eigenaars het gesprek aan: Ugo in de keuken, sommelier Francesco in de zaal. Die laatste reikt u geen kaart aan om uw keuze te maken, maar spitst de oren om uw verwachtingen te doorgronden. Als antwoord laat deze attente gastheer de regio’s van zijn land, die zijn smaakpapillen blind kennen, de revue passeren en laat hij u proeven tot u volmondig instemt. Zo tovert hij bijvoorbeeld een Coldaia 2011 (44 euro) tevoorschijn, een fluweelzachte Toscaanse pinot noir. Voor bij de wijn doet de achterwand AGENDA is het uitmagazine van Brussel dat elke week door meer dan 150.000 mensen gelezen wordt. Ze krijgen het volledige overzicht van wat er te beleven valt in de stad: muziek, expo, resto, cinema, en nog veel meer. Met een advertentie in AGENDA bereikt u de actieve Nederlandstalige, Franstalige en Engelstalige Brusselaar. Meer informatie vindt u op www.agendamagazine.be/adverteren 60 BECI - Brussel metropool - juni 2015 enkele suggesties in de vorm van tapas: crespelle fiorentine alla caprese (10 euro) of pannenkoek gevuld met ricotta; cartoccio di palamita (14 euro) of een boniet bereid in een papillot met kruiden. Het dessert, een torta caprese (8 euro), vermengt mooi noten en chocolade. Wij onderwierpen Racines al een paar dagen na de opening aan een test en zeker, er kan nog het een en ander worden bijgesteld, maar de toekomst oogt bijzonder mooi. michel verlinden Info Elsensesteenweg 353, Elsene 02-642.95.90, www.racinesbruxelles.com, Shop: ma > vr 8.30 > 22.00, Restaurant: ma > vr 12 > 14.30 & 18.30 > 21.30, zo 11 > 15.30 (brunch) Voor meer restauranttips: agendamagazine.be © SasKia Vanderstichele Pagina 61

Pagina 63

Voor uitgaven, online onderwijs magazines en boeken zie het Online Touch CMS systeem. Met de mogelijkheid voor een web winkel in uw presentaties.

2015.06 Brussel Metropool Lees publicatie 10035Home


You need flash player to view this online publication